Valtteri Bottaksen Bahrainin GP:n kakkossija jätti lievän pettymyksen maun monien suuhun. Suomalaiskuljettaja on saanut kritiikkiä taistostaan, tai sen puutteesta, kärkimies Sebastian Vetteliä vastaan.

Bottas kiri Ferrari-kuljettajaa kiinni hurjaa tahtia kisan loppuvaiheessa, mutta lopun DRS-avusta huolimatta hän ei saanut aikaiseksi kunnollsita ohitusyritystä. Lähimpänä sellaista hän kävi kisan viimeisen kierroksen avausmutkassa, mutta lopulta yritys jäi hepposeksi.

Entinen F1-kuski ja nykyinen BBC:n asiantuntija Jolyon Palmer kirjoittaa kolumnissaan olleensa pettynyt, ettei Bottas edes yrittänyt mitään rohkeaa.

Palmerin mielestä moni muu kärkiluokan kuski olisi takuuvarmasti yrittänyt ohitusta Vettelistä Bottaksen asemassa.

– Jos Vettelin takana olisi ollut Lewis Hamilton tai jompi kumpi Red Bull kuskeista, olisi hän varmasti joutunut varautumaan jonkinlaiseen hyökkäykseen viimeisellä kierrroksella. Esimerkiksi Daniel Ricciardo on näyttänyt monta kertaa, kuinka hän pystyy tekemänä ohituksen kaukaakin muiden takaa. Kiinnittäkä myös huomiota siihen, kuinka vähän hän lopulta osuu toisiin kuljettajiin näistä ohituksista huolimatta, Palmer kirjoittaa.

Kesken viime kauden lähtöpassit Renaultilta saanut Palmer kehuu Bottasta erinomaiseksi kuljettajaksi, mutta hän epäilee tältä puuttuvan ”tappajan vaiston”, joka tulisi esiin juuri tällaisissa tilanteissa.

– Kuljettajat ansaitsevat maineensa rengas rengasta vastaan -taistoissa. Esimerkiksi Kevin Magnussen oli erittäin tiukka vastus, joka ei anna tuumaakaan periksi taisteluissa sijoituksista, samoin Fernando Alonso. Tai jos peileissä näkyy Red Bull, voi olla varma, että he tulevat yritämään ohitusta heti tilaisuuden tullen, koska se on tallin molempien kuljettajien luonteenpiirre.

– Mielestäni Bottaksella on kuitenkin täysin päinvastainen maine. kyllä, hänellä on ollut muutamia osumia, pääosin maanmies Kimi Räikkösen kanssa, mutta moni näkee hänet pehmeänä taistelutilanteissa. Muut kuskit syöksyvät sisämutkaan häntä vastaan, sillä he tietävät Bottaksen antavan ennemmin tilaa kuin riskeeraavan osuman. Tämä on toki järkevää MM-taistossa olevalle kuljettajalle, mutta muut kuskit ajavat huomattavasti lähempänä riskirajaa, Palmer toteaa.

Palmerin mielestä Bottaksen olisikin syytä muuttaa mainettaan kollegoidensa silmissä.

– Hän on uskomattoman lahjakas kuski, muta jos hän haluaa todella taistella muita vastaan, täytyy hänen olla röyhkeämpi taistelutilanteissa. Hänellä on kuitenkin kahden kisan jälkeen kasassa mukavasti pisteitä, ja hän on täysin mukana mestaruustaistossa, Palmer muistuttaa.