”Vääränlaista tiimityötä” – ruotsalaiskuljettajalle täysin turha rangaistus

© Kuva: Getty Images

Sauberille Kiinan GP:n aika-ajotulos ei aiheuttanut riemunkiljahduksia. Tallin kuljettajat loivat draamaa keskenään.

Charles Leclerc oli hyvin lähellä rysäyttää autonsa seinään radan viimeisessä mutkassa Q1-osiossa. Vikuroiva Sauber välttyi onneksi osumilta, mutta ylimääräisen ohjelman vuoksi radalla heiluivat keltaiset liput.

Takaa tullut tallikaveri Marcus Ericsson väisti Leclerciä, ylittäen samalla maalilinjan ja parantaen aikaansa. Tämä ei kuitenkaan riittänyt nostamaan häntä pois viimeiseltä sijalta.

Lisää huonoja uutisia saatiin aika-ajojen jälkeen, kun tuomaristo lätkäisi ruotsalaiskuljettajalle viiden lähtöruudun rangaistuksen Leclerc-tilanteesta. Kuljettajan tulisi hidastaa keltaisten lippujen alueella, mutta Ericsson ei tätä tuomariston mielestä tehnyt tarpeeksi selvästi.

Ericssonille rangaistus oli täysin turhanpäiväinen, sillä se ei vaikuta hänen lähtöpaikkaansa. Sen lisäksi hänelle lätkäistiin kuitenkin kolme rangaistuspistettä superlisenssitilille, nostaen miehen saldon nyt viiteen. Kilpailukieltoa seuraa 12 pisteestä, jotka ovat kertyneet yhden kalenterivuoden aikana.