SuomiF1-sivuston asiantuntija Mika Salo kertoo tietäneensä suojattinsa Sergei Sirotkinin Williams-sopimuksesta jo viikkoja ennen sen lopullista julkistusta. Suomalainen yllättää myös paljastamalla, että alun perin SMP-ohjelmaan kuuluvaa venäläistä yritettiin saada kokonaan toiseen tiimiin.

Viime vuosina F2- ja sitä edeltäneessä GP2-sarjassa ajanut Sirotkin on ollut myös vahvasti mukana Renault-tallin toiminnassa. 22-vuotias venäläinen on toiminut ranskalaistallin testi- ja varakuljettajana, päästen jopa ajamaan muutamissa perjantaiharjoituksissa viime kaudella.

Paikka Renaultilla oli Salon mukaan ykköstavoite, mutta tallin kiinnitettyä Nico Hülkenbergin rinnalle Carlos Sainz jr:in täytyi suunnitelmaa miettiä uusiksi.

– Tämä sopimus on mieletön juttu, ja kaikki tapahtui lopulta hyvin nopeasti. Yritimme saada Sergeitä pitkään Renaultille, mutta kun se tie meni tukkoon niin Williams oli ikään kuin pakotie. Kävimme vain kysymässä heiltä ja sinne mies sitten päätyi, Salo toteaa.

Salo toimii venäläiskuljettajia tukevan SMP:n urheilutoimenjohtajana. Entisenä F1-kuljettajana hän on pitänyt huolen, että nuoret lahjakkuudet saavat parasta mahdollista valmennusta.

F1-debyyttiinsä valmistautuvaan Sirotkiniin Salolta löytyy luottoa.

– Hän on lukenut itsensä insinööriksi, joten hän ymmärtää auton mekaniikkaa hyvin. Hän on kovassa kunnossa oleva kaveri ja mukava tyyppi muutenkin.

Tilaa SporttiTV ja saa tieto uusista Salon F1 Corner -videoista välittömästi.