Karmeista moottoriongelmista kärsineen F1-tallin pomo myönsi ”leikkineensä tulella”

© Kuva: Getty Images

Ranskalaisen autojätin Renaultin kausi oli täysi katastrofi teknisten ongelmien osalta. Oman tehdastallinsa vaikeuksien lisäksi asiakastallit Red Bull ja Toro Rosso kärsivät koko kauden ajan Renaultin onnettoman ailahtelevista koneista.

Kaikki Renaultin koneilla ajaneet tallit joutuivat ottamaan kauden mittaan yhteensä 300 moottoreihin liittyvää lähtöruuturangaistusta.

Ranskalaisten tehdastallin päällikkö Cyril Abiteboul pahoitteli uudessa Motorsportin haastattelussaan voimayksiköiden heikkoa laatua.

– Vuoden 2017 negatiivisin asia oli selvästi epäluotettavuutemme. Se maksoi paljon meille ja asiakastalleillemme. Olen pahoillani siitä, Abiteboul valitteli.

Tallipomo puolustautui kriitikiltä kuitenkin korostamalla, että koneita oli kehitettävä F1:n kovan kilpailun keskellä erittäin aggressiivisesti.

– Meidän oli oltava todella aggressiivisia voidaksemme kilpailla muiden voimayksiköiden valmistajien kanssa. Se oli yhdistelmä täysin uuden moottorin rakentamista ja testaamisen vähyyttä. Huomasimme osan ongelmista talven testikauden aikana, ja osan vasta kauden alussa. Silloin oli aivan liian myöhäistä reagoida ja tehdä parannuksia koneeseen, Abiteboul manasi.

Abiteboul myönsi Renaultin ottaneen myös riskejä kauden loppupuolella teknisten vaikeuksien mentyä yhä epätoivoisempaan suuntaan.

– Myöhemmin kaudella leikimme hieman tulella, kun avasimme uusia suoritusmoodeja. Sillä oli jonkin verran vaikutusta luotettavuuteen. Ongelmana oli myös se, että koneisiin kuuluivat tietyt jäähdyttämisperiaatteet, joita tietyt tallit eivät oikein onnistuneet noudattamaan, tallijehu valitti.