F1-sarjan tulokaskuski paljasti ajonumeronsa – olisi halunnut Kimi Räikkösen käyttämän

© Kuva: Getty Images

F1-sarjassa debyyttinsä kisakuljettajana ensi kaudella tekevä Charles Leclerc on valinnut ajonumeronsa. Valinta ei ollut kuitenkin miehen eniten toivoma.

F2-sarjan tänä vuonna voittanut monacolaiskuljettaja kilpailee ensi kaudella Alfa Romeo Sauberin riveissä. Ferrarin juniorikuljettajaa pidetään tulevaisuuden huippulupauksena, joten miehen odotetaan pysyvän F1-sarjassa pitkään.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n säännöt ovat määränneet jo useamman kauden ajan kuljettajille omat henkilökohtaiset numerot, jotka pysyvät kuskin käytössä hänen koko F1-uransa ajan. Uusimpana kuljettajana Leclerc ei vointu valita vapaasti puhtaalta pöydältä, vaan hänen täytyi ottaa huomioon myös muiden kulejttajien valinnat.

FIA:n palkintojenjakogaalassa vuoden tulokkaan tittelin vastaanottanut Leclerc paljasti ajavansa ensi kaudella numerolla 16.

– Se ei ole kuitenkaan ensisijainen valintani. Olisin halunnut numeron seitsemän, mutta se on jo Kimi Räikkösen käytössä. Toinen valintani olisi ollut numero kymmenen, mutta sitä käyttää puolestaan Pierre Gasly, Leclerc totesi.

Lopulta uudellekin numerolle löytyi mieleisiä yhtymäkohtia.

– 16 on syntymäpäiväni, minkä lisäksi yksi plus kuusi on lempinumeroni seitsemän.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille