Lewis Hamilton toisti Michael Schumacherin hurjan tempun – Kimi Räikkösen ennätys koko ajan lähempänä

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen Lewis Hamilton oli kiistatta F1-kauden 2017 paras kuljettaja. Brittikuljettaja nappasi uransa neljännen maailmanmestaruuden lopulta paitsi nopeutensa, myös tasaisuutensa ansiosta.

363 MM-pistettä tänä vuonna kerännyt Hamilton voitti yhdeksän kisaa, minkä lisäksi hän seisoi alemmilla podiumpaikoilla neljä kertaa. Vaikka 20 kisaa pitkälle kaudelle mahtui mukaan myös muutama huonompi tulos, ei britin tarvinnut kertaakaan poistua kisapaikalta maansa myyneenä. Hän nimittäin selviytyi pisteille jokaisessa startissa!

Ennätys sivuaa Michael Schumacherin hurjaa ennätystä. Saksalaislegenda ajoi pisteille kauden 2002 kaikissa kilpailuissa.

”Schumin” ennätyskaudella kisoja ajettiin ”vain” 17 kappaletta, mutta toisaalta Ferrari-tähti oli niissä jokaisessa palkintopallilla.

Tilastoissa voidaan myös todeta Juan-Manuel Fangion ajaneen pisteille mestaruuskaudellaan kaikissa osallistumissaan kilpailuissa vuonna 1954, mutta tässä tapauksessa argentiinalaissuuruuden tilastossa on porsaanreikä. Fangio ei osallistunut kyseisellä kaudella F1-sarjaan tuolloin kuuluneeseen Indianapoliksen 500 mailin ajoon, joten teknisesti ottaen hän ei ajanut pisteille kauden jokaisessa startissa.

Suomalaisittain Hamiltonin nykyvirettä kannattaa pitää silmällä myös ensi kaudella. Britti on nyt ajanut yhtäjaksoista pisteille 25 osakilpailuissa. Se on vain kaksi vähemmän kuin millä pisteputken nykyinen ennätysmies Kimi Räikkönen tilastokärjessä majailee.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.