McLaren on pestannut 25-vuotiaan hollantilaiskuljettajan Rudy van Burenin viralliseksi simulaatiokuljettajakseen. Tapa, jolla pesti miehelle siunaantui, on erikoinen: hän ajoi voittoon virtuaalisessa kilpasarjassa.

Van Buren nappasi voiton World’s Fastest Gamer -kilpasarjassa. Finaalivaiheeseen selvisi 12 virtuaalikuljettajaa, heidän joukossaan myös suomalainen Greger Huttu, jota pidetään yhtenä maailman parhaimmista simulaatiokuljettajista.

Moniosaisen finaalivaiheen päätösosiossa van Buren päihitti maanmiehensä Freek Schothorstin napaten unelmapestin McLarenin riveissä.

Van Buren voitti maansa kartingmestaruuden vuonna 2003. Moottoriurheilu-uran kariuduttua hänestä tuli myyntipäällikkö.

– Sanat eivät riitä kuvailemaan tuntemuksiani. Tulin viikko sitten ensimmäistä kertaa McLarenin päämajalle, ja nyt poistun täältä heidän uusimpana työntekijänään. Tämä on uskomattomin kokemus, johon olen koskaan joutunut, onnellinen voittaja totesi kilpailun päätyttyä.

Kaikkiaan kilpailuun otti osaa yli 30 000 virtuaalikuljettajaa.