Hyundaille siirtynyt kolminkertainen MM-rallivoittaja Andreas Mikkelsen liittyi tallin remmiin kovin tavoittein. Tiimin väreissä viikonloppuna Espanjassa debytoiva norjalainen tavoittelee yksiselitteisesti maailmanmestaruutta.

Kolmena viime kautena MM-pisteissä kolmanneksi päätynyt Mikkelsen ajaa eteläkorealaisen auton ratissa tämän vuoden viimeiset kisat sekä kaudet 2018-19.

– Allekirjoitin sopimuksen Hyundain kanssa, jotta voisin voittaa maailmanmestaruuden, Mikkelsen tiivisti Autosportille.

– Tämä on sitä, mitä haluan. Tämä tiimi antaa minulle mahdollisuuden tehdä sen.

Norjalaisen uralla alkaa ikään kuin uusi aika. MM-sarjassa lähes 80 kisaa ajanut Mikkelsen on kokenut nyt paljon, ja summannut urallaan yhteensä yli 500 pistettä.

– Tämä on kuin urani toisen puoliskon alku, 28-vuotias Mikkelsen sanoi viitaten muutamien vuosien takaiseen Volkswagen-pestiin, jonka aikana hän oli vielä juniori-iässä.

Hyundain tiimin muodostavat ensi kaudella Mikkelsen ja Thierry Neuville, Dani Sordon sekä Hayden Paddonin käskyttäessä kolmatta autoa.

Norjalaistähti ja belgialainen Neuville ovat ystäviä, sekä toisilleen tuttuja jo IRC:stä – eli sarjasta, josta Mikkelsen ponnahti valokeilaan.

– Thierry ja minä olemme taistelleet toisiamme vastaan ​​IRC:stä lähtien.

– Olemme todella hyviä ystäviä, me elämme lähellä ja tulemme hyvin toimeen. Uskon, että tämä voi auttaa rakentamaan tiimiä ja vahvistamaan sitä ensi kaudella entisestään, Mikkelsen vakuutteli.