Kalle Rovanperän debyytti rallin MM-sarjassa sai mollivoittoisen alun, sillä suomalaislupaus joutui jättämään Walesin kisan kesken perjantaina tekniikkamurheiden sekä epäonnen takia. Fordia piiskaava kuski tosin jatkaa urakkaansa yötauon jälkeen lauantaina.

– Se oli sellainen tiukka vasuri, jossa jarrutuksesta auto liukui hieman leveäksi. Ei käynyt kuinkaan, mutta oli vähän huonoa tuuria, ja auto osui kiveen. Siinä hajosi syyläri, Rovanperä valotti Iltalehden haastattelussa, jonka voit lukea kokonaisuudessaan täältä.

– Jouduimme sitten keskeyttämään korjausyrityksistä huolimatta. Emme halunneet rikkoa moottoria, jotta voimme jatkaa kisaa huomenna Rally2:ssa, suomalainen jatkoi kerraten viidennen erikoiskokeen tapahtumia.

WRC2-luokan kisa on mennyt suomalaisilta pipariksi, sillä Juuso Nordgren miehittää parhaana sinivalkoisena vasta seitsemättä sijaa puolitoista minuuttia kärkeä perässä.