Hondan F1-pomo Yusuke Hasegawa vahvistaa, että japanilaisvalmistaja ei aio vaihtaa moottorikonseptiaan lähivuosina. Honda aikoo keskittyä tällä hetkellä olevan moottorinsa eri osa-alueiden kehittämiseen lähitulevaisuudessa.

Vuonna 2015 sarjaan palannut valmistaja on tuskaillut moottoriensa kanssa. Tälle kaudelle Honda päätti nollata täysin, ja hylkäsi kahden ensimmäisen vuoden moottorikonseptinsa. Uusi moottorikonsepti on kuitenkin pudottanut Hondan yhä kauemmaksi kilpailijoistaan.

Hasegawa sanoo kuitenkin, että Honda ei aio taas palata lähtöruutuun kehittämään uutta moottoria. Sen sijaan hän uskoo Hondan löytävän menestyksen avaimen kehittämällä nykyistä moottoriaan.

– Toimme tälle kaudelle uuden moottorikonseptin, joten tämä on ollut meille vähän kuin ensimmäinen vuosi uudelleen. Aiomme pysyä tässä ensi kauden, ja toivottavasti vielä kauden 2019, Hasegawa sanoo.

– Moottorin paino, painotuksen keskipiste ja polttomekanismi ovat samassa suunnassa muiden valmistajien kanssa. Meille se on hyvä asia, jotta voimme muutoksilla ja suunnittelulla ottaa muita valmistajia kiinni. Vanha malli oli ihan erilainen, joten pienillä muutoksilla emme pystyneet nostamaan tasoamme samassa määrin.

– Sen takia vaihdoimme kokonaan uuteen konseptiin tälle vuodelle.