Ferrari on noussut täksi kaudeksi jälleen takaisin F1-maailman terävimmälle huipulle. Sebastian Vettel on napannut kauden neljästä kilpailusta kaksi voittoa ja kaksi kakkossijaa, ja myös Kimi Räikkönen on pitänyt huolen, että pisteitä on kertynyt kilpailusta toiseen mukavalla tahdilla.

Ferrarin salaisuus näyttäisi piilevän SF70H-auton kyvyssä kohdella renkaita muita hellävaraisemmin sekä optimaalisemmin. Mercedes näyttäisi olevan edelleen nopeampi kaiken osuessa nappiin, mutta Ferrari pystyy olemaan kilpailukykyisempi laajemmalla toimintasäteellä.

Syitä tälle on pähkäilty varikolla, ja F1-sarjan hovigraafikko Giorgio Piola on nostanut esiin mielenkiintoisen ominaisuuden uuden auton ratista.

Piolan tekemällä videolla esitellään ratin muutokset viime kauteen verrattuna. Motorsport.com huomioi rattiin ilmestyneen kokonaan uuden nappulan, mystisen ”GRIP:in”. Suomennettuna sanaa ”pito” tarkoittavan monivalintanapin uskotaan olevan kuljettajien työkalu renkaiden kuluman säätöön.

Sivuston mukaan säädin sijaitsi ennen ohjaamon reunassa, mutta nyt Ferrari on siirtänyt sen rattiin, mikä kielisi sen kasvaneesta merkityksestä kilvanajon tuoksinnassa.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana videolla esitellään myös tallin kuljettajien toisistaan eroavat renkaankääntäjät. Vaikka ensivilkaisulla rattien luulisi olevan identtiset, paljastaa tarkempi syynäys niiden eroavan tosiasiassa melkoisesti toisistaan.

Katso video yltä tai tästä.