McLarenin rattiin puolen vuoden tauon jälkeen palannut Jenson Button ajoi monen yllätyksesi hyvin Monacon torstain harjoituksissa. Hänen vauhtinsa oli tismalleen sama kuin tallikaveri Stoffel Vandoornen.

Button osoitti, mikä on kokemuksen merkitys – etenkin Monacossa. 37-vuotias kauden 2009 maailmanmestari oli toisen harjoituksen 12:s.

– Ero viime vuoden autoihin oli kyllä iso, etenkin sen suhteen, miten myöhään nyt voi jarruttaa mutkissa. Kun jarrutin, olin monesti varma, että kohta olen seinässä, Button vertaili uusien F1-autojen eroa viimevuotisiin BBC:llä.

– Se oli aika outoa, mutta olen pääsemässä jo jyvälle. Kovavauhtisten mutkien ajaminen on ihan älyttömän hauskaa. Uima-altaan ensimmäisen mutkan voi ajaa ihan täydellä kaasulla, en muista onko minun urani aikana koskaan ennen voinut, en usko, että on.

– Tämä on vähän kuin ennen vanhaan aloittelijoilla: ensin jarrutat liian aikaisin, sitten nostat jalan jarrulta liian aikaisin, kiihdytät mutkasta liian aikaisin ja sitten oletkin sladissa, Button kuvailee.

– Nyt käyn läpi kaiken datan, että pystyn lauantain harjoituksissa saamaan kaiken kohdilleen.

Button kertoo, että hänellä oli hymy huulillaan, kun hän ajoi McLarenillaan ensimmäistä harjoituskierrosta.

– On aivan mahtava kokemus ajaa näillä autoilla. Mielestäni en ole menettänyt ajotuntumaa, vaikka kakkosharjoitus oli paikoin melkoista kamppailua. Ultrasofteissa renkaissakin on niin paljon pitoa. Olen löytämässä juonen ja uskon, että pystyn parantamaan lauantaina.