SuomiF1-sivuston asiantuntija Mika Salo uskoo Australian GP:n tarjoavan monelle tallille mahdollisuuden pieneen yllätykseen. Pelkkä nopeus ei ole ratkaisevassa asemassa Melbournen Albert Parkin puistoon rakennetulla katuradalla.

Uusien sääntöjen myötä tallit joutuvat lähtemään kauden avauskilpailuun normaalia epävarmempina. Epäluotettavuus voi vaivata, sillä autoja on testattu vain kahdeksan testipäivän ajan.

– Jos joku kuljettaja joutuu ongelmiin harjoituksissa, vaikuttaa se välittömästi koko viikonloppuun. Tämä viikonloppu käytetään myös ennen kaikkea testaamiseen, Salo toteaa SuomiF1-sivuston haastattelussa.

Vaikka autot ovat nykyään takavuosia huomattavasti luotettavampia, voi kilpailijoiden tippuminen leikistä avata myös hitaammille autoille mahdollisuuden. Näin kävi aikoinaan myös Salolle.

– Vuonna 2002 Toyotalla ajamani kuudes sija oli täysin sen ansiosta, että muut autot lahosivat ympäriltäni pois, Salo muistelee.

Suomalainen ajoi tuolloin upeasti pisteille japanilaismerkin ensimmäisessä GP-startissa. Maaliin tuona sunnuntaina jaksoi vain kahdeksan autoa. Luotettavuuden lisäksi joukkoa karsi massiivinen ensimmäisen mutkan joukkokolari, johon jäi kahdeksan kilpaveljeä.