Toyota virallisti tänään jo kauan yleisessä tiedossa olleen ensi kauden MM-rallikuljettajakokoonpanonsa. Ensi vuonna kilpaa ajetaan täysin suomalaisväreissä, sillä Juho Hänninen, Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi pitävät yllä japanilaismerkin mainetta maailman rallipoluilla.

Yaris-auton testaamisesta pitkään huolehtinut Hänninen kiinnitettiin tallin yhdeksi kuljettajista jo hyvissä ajoin. Latvala pestattiin talliin puolestaan Volkswagenin yllätysvetääntymisen jälkimainingeissa. Latvala oli julkistustilaisuudessa innoissaan, sillä hän kokee erään ympyrän sulkeutuneen sopimuksen myötä.

– Aloitin ralliurani Toyota Corollalla vuonna 2001. Ensimmäinen WRC-autoni oli myös Toyota. Sillä kisasin 2003, Latvala muistelee.

WRC2-sarjan maailmanmestaruuden tänä vuonna voittanut Lappi joutuu odottamaan vielä pääsyään kilpailuihin, sillä kolmannen auton on tarkoitus valmistua vasta kevään ralleihin. Lahjakas nuorukainen on kuitenkin mielissään saamastaan mahdollisuudesta.

– Tämä on upea tilaisuus minulle ja kartanlukijalleni Janne Fermille. Unelma, jonka eteen olemme paiskineet paljon töitä, on nyt käynyt toteen. En malta odottaa, että pääsen tämän auton rattiin, Lappi kertoo.