Teemu Suninen oli viides Espanjan MM-rallin WRC2-luokassa ja säilytti mahdollisuutensa mestaruuteen.

Kilpailu oli hankala, sillä Suninen keskeytti jo perjantaina, mutta jatkoi sijalta 10 superrallisäännöllä. Hän pystyi nousemaan lopulta viidenneksi, mikä riitti pitämään mestaruushaaveet hyvinkin elossa.

MM-pisteisiin lasketaan kuusi parasta tuosta ja kilpailijat saavat osallistua kauden aikana seitsemään osakilpailuun.

Tshekki Jan Kopecky voitti Espanjassa ja ruotsalainen Pontus Tidemand oli kakkonen. Sarjaa johtava Elfyn Evans on kerännyt 120 pistettä, mutta hän on jo ajanut kaikki sallitut seitsemän kilpailua. Sunisella on nyt kasassa 102 pistettä, mutta kisoja on alla vain kuusi. Sunisen viimeinen kilpailu on Wales kahden viikon päästä. Jos hän on siellä vähintään toinen, hän nousee Evansin edelle pisteissä. Kakkossijan 18 pistettä notstaisi Suninen kokonaissaldon 121 pisteeseen.

Toytotan WRC-tiimiin ensi kaudeksi päässeellä Esapekka Lapilla on toki teoriassa myös mahdollisuus mestariksi. Hän on ajanut vasta viisi kilpailua ja pisteitä on 82. Sardiniasta tuli kuitenkin vain kaksi pistettä. Jos Lappi ajaa vielä sekä Walesin että Australian, hänellä on teriassa mahdollisuus nousta kahdella voitolla maksimissaan 130 pisteeseen. Ykkös- ja kakkossijoillakin Lapin kokonaispisteet olisivat 123, mikä riittäisi varmasti mestaruuteen.