© Kuva: Getty Images

Katso kuva: F1-rata tulossa Pietariin – miten vaikuttaa Iitin ratahankkeeseen!

Global Construction Reviewin mukaan Pietariin ollaan tekemässä F1-mitat täyttävää kilparataa.

Rataa suunnittelee itse Herman Tilke, joka on tehnyt suuren osan nykyaikaisista F1-radoista. Pietarilaisen SPB Racing Teamin mukaan radasta tulee 4,8 kilometriä pitkä ja siinä on yhdeksän oikealle ja kahdeksan vasemmalle kääntyvää mutkaa.

Korkeuseroja on 20 metriä ja radan leveys on 12-15 metriä.

Rata rakennetaan Igoran hiihtokeskuksen tuntumaan 60 kilometriä Pietarista pohjoiseen eli kovin lähelle Suomen rajaa – Iittiin ollaan parhaillaan rakentamassa moottorirataa, missä on tarkoitus ajaa MotoGP-osakilpailu 2018. Jos pietarilaisten hanke toteutuu, sillä voi olla isojakin vaikutuksia Iitin ratahankkeen etenemiseen ja tulevaan käyttöön.

Katso tästä linkistä SPB Racing Teamin Facebookissa julkaisema havainnekuva radasta.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!