© Kuva: Getty Images

Kahden vuoden piina päätökseen – Toyota palasi osakilpailuvoittajaksi

Toyotan tehdastallin kolmikko Stephane Sarrazin, Kamui Kobayashi ja Mike Conway nappasivat voiton japanilaismerkille kestävyysajojen MM-sarja WEC:ssa. Voitto oli Toyotalle ensimmäinen kahteen vuoteen.

Pitkän kuivan kauden katkeaminen osui makeasti tallin kotikisaan Fujiin, jossa voittaja-autokunta ylitti kuuden tunnin ajon jälkeen ruutulipun ykkösenä vain 1,4 sekuntia ennen toiseksi sijoittunutta Audia. Kilpailu oli kärjessä tiukka, sillä kolmanneksikin jäänyt Porsche hävisi voittajalle vain 17 sekuntia.

Voitto toi myös balsamia Toyotan haavoihin, joka joutui pettymään kesällä karvaasti Le Mansissa. Automerkki menetti maailman arvostetuimman autokilpailun voiton vain muutama minuutti ennen ruutulipun heilahdusta auton hajottua ylivoimaisesta johtoasemasta.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!