Yle uutisoi aikaisemmin viikolla, että Esapekka Lappi ja Juho Hänninen olisivat Toyotan tehdastallin ensi kauden kuljettajat. Toyotan tallipäällikkönä työskentelevä Tommi Mäkinen kuitenkin kiisti tiedot MTV Sportille.

– Ne ovat täysin perättömiä huhuja. Meillä ei ole sopimuksia olemassa, ensimmäistäkään nimeä ei ole kirjoitettu mihinkään paperiin. Nämä asiat ovat täysin fiktiota tällä hetkellä, Mäkinen sanoi MTV Sportille.

Mäkisen mukaan molemmat suomalaiskuskit ovat kyllä mukana spekulaatioissa, mutta mitään ei olla vielä päätetty. Vaihtoehtoja on muitakin.

– Juho ja Esapekka kuuluvat siihen porukkaan ja siellä ovat myös Teemu Suninen, Thierry Neuville, Brittein saarilta pari kaveria ja Ranskan puolelta muutamia kavereita, Mäkinen kertoi.

Mäkinen ei vielä osannut sanoa tarkkaan sitä, milloin Toyota aikoo tiedottaa ensi kauden kuljettajistaan.

– Yleensä kuljettajat ajavat kauden loppuun ja vasta sen jälkeen on mahdollista julkistaa nämä asiat. Jos meillä on kuljettajia, jotka eivät tällä hetkellä aja täyttä kautta, heidän vahvistamisensa voi tietenkin olla aikaisemmin, Mäkinen totesi.