© Kuva: Getty Images

Lewis Hamilton pitää Monacoa tylsänä – kaveritkaan ei tule katsomaan: ”Kisa on kuin juna”

Lewis Hamiltonin mukaan nykyinen Monacon GP on tylsä, koska kuljettajat pystyvät ajamaan kisan läpi yhden pysähdyksen taktiikalla. Monacon katurata on kapea, joten ohitustilanteet ovat harvassa.

– Viimeiset kolme tai neljä vuotta Monaco on ollut yhden pysähdyksen kisa, mikä on kaikista tylsin, Hamilton kertoi Autosportille.

Monacossa on käytössä viikonloppuna Pirellin uudet ultra soft -renkaat. Renkaiden kestävyys luultavasti mahdollistaa sen, että kuljettajat pystyvät ajamaan kisan läpi yhdellä varikkopysähdyksellä.

Hamiltonin mukaan kilpailuun saataisiin lisää jännitystä, jos varikkopysähdysten määrä olisi suurempi rengaskulutuksen myötä.

– Jos pääset kisaan paalupaikalta, tulet voittamaan kilpailun. Kaikki tietävät sen. Yhdellä pysähdyksellä siitä tulee kulkue, Hamilton sanoi.

Hamilton kertoi, että hän oli laittanut kaverilleen viestiä, mutta kaveri ilmoitti, ettei ole tulossa katsomaan Monacon kilpailua.

– Hän sanoi, että kisa on kuin juna. Sanoin takaisin, että ”niinpä, olen siinä junassa ja toivottavasti sen kärjessä”, Hamilton puhisi.

Hamiltonin mukaan Monacon GP oli huomattavasti jännittävämpi hänen ensimmäisinä vuosinaan. Silloin varikkopysähdyksiä oli enemmän.

– Mitään isoja muutoksia ei olla tehty, jotka tekisivät kilpailusta jännittävämmän.

– Tarvitsisimme neljä kertaa pehmeämmät renkaat, jotta tulisi enemmän varikkopysähdyksiä. Se voisi hieman sekoittaa tätä kisaa, Hamilton jatkoi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!