Volkswagenilla mietittiin osallistumista F1-sarjaan jollain sen merkillä, ja saksalaisvalmistajasta huhuttiin moottoritoimittajaa Red Bullille kaudeksi 2017, mutta VW:n moottoriurheilupomo Wolfgang Durheimerin mukaan saksalaisyhtiö ei ole osallistumassa kuninkuusluokkaan ainakaan lähitulevaisuudessa.

– Se ei ole meidän agendallamme tällä hetkellä. Tilanne on liian arvaamaton, jotta voisimme tehdä vaadittavia investointeja. Sääntöpuolella on paljon huhuja liittyen moottoreihin ja niiden apulaitteisiin, Durheimer kertoo crash.netin mukaan.

– Ennen kuin panet rahasi tähän, pitäisi tiedossa olla viisi vuotta voimassa olevat säännöt. Ei voi olla mahdollisuutta sääntömuutoksiin, että moottoreihin tulee enemmän tai vähemmän sylintereitä tai että hybridijärjestelmästä tehdään erilainen, kuin mitä kehität katuautoihisi, Durheimer jatkaa.

Hän on huolissaan paitsi moottorisääntöjen, koko sarjan jatkon vakaudesta.

– Myös sarjan omistuksessa on isoja kysymysmerkkejä joihin pitäisi saada vastauksia. Jos olet iso yritys tekemässä isoa sijoitusta, oletat, että sinulla on vaikutusmahdollisuuksia ja varmuus siitä, että sarjan omistuspohja pysyy vakaana. F1-sarjassa vaikuttaa siltä, että omistajat eivät ole mukana ikuisesti ja se luo epävakautta, Durheimer summaa.

Tällä hetkellä Volkswagen ajaa rallin MM-sarjassa omana tehdastallinaan. Lisäksi sen alamerkit Porsche ja Audi kisaavat LMP1-kestävyysajoluokassa.