Sivustomme asiantuntija Lauri Hollo kaivaa joka viikko formula ykkösistä ajankohtaisia lyhyitä puheenaiheita; joskus hyvää, joskus huonoa tai oudon jutun, mikä ei yksinkertaisesti hänen maalaisjärkeensä mahdu. Mitä mieltä sinä olet? Kerro mielipiteesi.

– Valtteri Bottaksen ura vedenjakajalla

Valtteri Bottaksen huhuttiin viime kaudella siirtyvän Ferrarille Kimi Räikkösen tilalle. Tuskin huhu ihan perätön oli, mutta niin vain Bottas ajaa vielä tälläkin kaudella Williamsilla. Suomalainen on pirun hyvä kuljettaja, mutta ei kai nyt vain ole se kuuluisa etsikkoaika menossa? Tai pikku hiljaa jo mennyt?

Voittajatalleja ei valitettavasti monta ole, eikä Williams ole yksi niistä. Vaikka kuinka ajaisit hyvin ja tekisit fantastisia ohituksia, ei se auta, jos et ole palkintopallilla vakiovieras, silloin tällöin siellä korkeimmallakin korokkeella. Jos Bottas ei etene urallaan ensi kauden jälkeen, hänellä on vaarana jämähtää luotettavaksi ihan hyväksi kuljettajaksi, jonka ei kuitenkaan uskota koskaan nousevan suureksi mestariksi.

Maailma on täynnä näitä vastaavia tapauksia, joiden tylynä kohtalona on jossitella paikallisen baarin nurkkapöydässä. F1-maailma on vuosi vuodelta yhä nuorempien kuljettajien pelikenttä, osalla heistä on vielä mukanaan rekka-autollinen sponsorirahaa, mitä Bottaksella ei ole. Jos Valtteri Bottas ei kohta kiipeä huipulle, ei hän kiipeä sinne koskaan, vaan jumittuu monen muun lahjakkaan ratinvääntäjän tavoin ihan hyvien kuskien hautausmaalle.

Vastaväite: Bottashan on parantanut vuosi vuodelta ja Williamsilla uskotaan vahvasti, että heillä on pian voittaja-auto. Laukka kohti maailman kärkeä jatkuu ja Ferrari poimii Bottaksen kyllä lähivuosina, ellei jopa Mercedes.

Mitä mieltä sinä olet?