F1-sarjan kolarikuningas potkuistaan: ”Tuli kuin salama tyhjältä taivaalta”

© Kuva: Getty Images

Viime kaudella Lotuksella F1-sarjassa kilpailleen Pastor Maldonadon Lotuksesta Renaultiksi tulevalla kaudella muuttuvan tallin kanssa irtisanottiin Maldonadon tukijan, Venezuelan valtiollisen öljy-yhtiö PDVSA:n vetäydyttyä sponsoroinnista. Maldonado sanoo tilanteen tulleen hänelle täytenä yllätyksenä.

– Tilanne muuttui dramaattisesti muutamassa tunnissa ja löysin itseni tilanteesta, jossa olin ilman sponsoria ja kaikki muu meni sen mukana. En ole vihainen, mutta olen kaikkea muuta kuin tyytyväinen, Maldonado toteaa Inautonews.comin mukaan.

– Se tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta, hän jatkaa.

Maldonadon aiemmin saaman tuen pääsponsoriltaan arvioidaan olleen noin 50 miljoonaa dollaria vuodessa. Maldonado ei halua lähteä analysoimaan sponsorisummiaan sen kummemmin.

– En kommentoi. Nämä ovat herkkiä asioita joita pitää vielä selvittää. Ajattelen vain mahdollisuuksia päästä kilpailemaan, Maldonado toteaa.

Maldonado osallistui F1-urallaan miltei sataan osakilpailuun Williamsin ja Lotuksen riveissä. Venezuelalaisen uran kirkkain hetki oli 2012 Espanjassa yllättäen napattu voitto. Muuten saavutukset jäivät vähäisemmiksi, ja Maldonado opittiin tuntemaan hyvin kolariherkkänä kuljettajana.

– Kilpailin huonoimpina hetkinä tallien historiassa. Espanjan voitto oli yksi isoimmista yllätyksistä Formula ykkösten historiassa, mutta ei minulle, sillä ansaitsin sen ilon, Maldonado toteaa.

Maldonadon viimeinen kausi Lotuksella oli kuvaava myös Maldonadon uran kannalta, sillä koko talli meinasi kaatua rahoitusvaikeuksien alla.

– Se on harmi, sillä auto oli hyvä, mutta taloudellisten seikkojen takia emme voineet kehittää sitä. Myöhemmin tulivat myös luotettavuusongelmat, kun käytimme vanhoja osia säästääksemme rahaa ja ne rikkoutuivat, Maldonado sanoo.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.