Renault-pomo ilmoitti merkkinsä F1-tulevaisuudesta: ”Se on loppu nyt”

Ranskalainen autonvalmistaja Renault neuvottelee parhaillaan uusiksi nykyisiä sopimuksiaan asiakkaidensa Red Bullin ja Toro Rosson kanssa. Taustalla on ranskalaismerkin päätös lakata toimittamasta moottoreita F1-talleille, kertoo Autosport.

Renault’n on huhuttu ostavan Lotus-tallia, mutta kauppaa ei ole vieläkään lyöty lukkoon. Renault puntaroi edelleen mahdollisuuksiaan tulevaisuuden suhteen. Myös merkin katoaminen F1-maailmasta on mahdollisuus.

Yhtiön pääjohtaja Carlos Ghosn myönsi kuitenkin Frankfurt Motor Show -messuilla ensimmäistä kertaa virallisesti merkin lopettavan voimanlähteiden toimittamisen.

– Sanon sen suoraan: se on loppu nyt. Olemme jo varoittaneet F1-sarjan johtohenkilöitä, etteivät he laskisi jatkossa meidän varaan voimanlähdetoimittajista puhuttaessa, Ghosn totesi Autosportin mukaan.

– Kunnioitamme nykyisiä sopimuksiamme, mutta mutta Renault ei enää aio jatkossa kehittää ja tuottaa voimanlähteitä sarjaan.

Takavuosien menestyjien Red Bullin ja Renault’n välit ovat kiristyneet uusien voimanlähteiden aikakaudella. Ghosn kokee hänen yrityksensä saaneen osakseen tarpeetonta kritiikkiä.

– Kun voitimme mestaruuksia, kaikki muistivat aina vain tallin nimen. Nyt kun ongelmia on ollut, ovat he ensimmäisenä osoittamassa meitä. Onko se reilua vai ei? Minusta kyse ei ole siitä, vaan urheilusta. Mutta ei tällaisessa tilanteessa voi toimia sanoen ”hävisin, mutta kumppanini oli aivan…”, Ghosn sanaili.

 


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.