Suomalaiskuljettajat Niko Kari ja Aleksanteri Huovinen ovat aloittaneet kautensa Pohjois-Euroopan formula nelosissa vahvasti. Kaksikko johtaa tänä vuonna lanseerattua sarjaa kolmen viikonlopun jälkeen voitettuaan tähän mennessä kolme lähtöä mieheen.

SMP Formula 4 -sarjassa työskentelevä Mika Salo sanoo olevansa positiivisesti yllättynyt sarjan ja kuljettajien korkeasta tasosta.

– Ne on niin tasaväkisiä ne autot ja on ollut niin tasaväkisiä kisoja, että on ollut oikein ilo seurata. Hieno nähdä, miten kypsiä tuon ikäiset on, että ne osaa ajaa tolleen, hän kehui SuomiF1-sivustolle.

Kypsyys on tietenkin suhteellinen seikka. Teini-ikäiset kuljettajat ovat yhä kasvamassa, mikä näkyy silloin tällöin entisen F1-kuskin mukaan ”kokemattomuusvirheinä”.

– Jotain sellaisia aivopieruja välillä on. Niitä karsitaan veke, mutta sen takia toi sarja on olemassa, että se on niin kuin akatemia, hän nauroi.

– Näitä kavereita opetetaan kaikissa asioissa alkaen kunnosta, syömisestä, ajamisesta, tekniikasta, median kanssa toimimisesta ja kaikesta muustakin.

Ykköset tähtäimessä

Salo uskoo Karin ja Huovisen olevan mahdollisia suomalaisia tulevaisuuden nimiä formula ykkösissä.

– On ehdottomasti. Molemmat on lahjakkaita, hän sanoi ykskantaan.

Tämä kirjoittaja tapasi Karin sattumalta Jyväskylän MM-rallin yhteydessä, eikä malttanut olla kysymättä häneltä itseltäänkin kuninkuusluokasta.

– Sinne tähdätään, 15-vuotias vastasi muitta mutkitta lisäten tavoitteen olevan arviolta ”5-6 vuoden” päässä.

Katso ylhäältä myös video tuoreimmasta suomalaisjuhliin päättyneestä kisasta, joka oli Sotshin viikonlopun toinen startti.

Olli Kuitunen