Ranskalainen Renault on ollut viime aikoina ostoaikeissa F1-talli Lotusta kohtaan.

Ennen Lotusta Renault toimikin tehdastallina saman tallin pohjalla kausilla 2002-2009. Tuona aikana merkki nappasi sekä kaksi kuljettajien että valmistajien maailmanmestaruutta nimiinsä.

Lotuksen nykyinen kisakuljettaja Romain Grosjean ei pistäisi pahakseen, mikäli Renault ostaisi tallin takaisin itselleen. Hän kokee Lotuksen nykyisen heikon rahatilanteen olevan tallille ongelmallinen.

– On aina mukava olla osa tehdastiimiä, ja uskonkin Renault’n panostavan voimanlähdepuoleensa. Tällä hetkellä Mercedes on sarjan paras, mutta ensi kauteen on vielä pitkä matka, Grosjean muistuttaa ESPN:n mukaan.

– Kehitystyömme ei ole ollut sillä tasolla kuin haluaisimme tänä vuonna, mutta se ei suinkaan johdu henkilökunnastamme. Eri osa-alueet toimivat hienosti, mutta emme saa tuotua tuloksia radalle. Kun talli on ostohuhujen kohteena, siihen ei ehkä haluta enää panostaa rahallisesti, koska se on kaikki myöhemmin mennyttö, Grosjean pohtii.

– Tällä hetkellä olemme odottavalla kannalla, ja toivottavasti pian voimme jo siirtyä eteenpäin. Tämänvuotinen auto on hyvä ja erityisesti jättiharppaus viime kaudesta, ja se osoittaa meidän osaavan korjata ongelmamme. Mutta rahan puutteen vuoksi emme voi toteuttaa kaikkia haluamiamme muutoksia.