Jenson Button antaa tukensa idealle maaefektin lisäämisestä formula ykkösissä seuraavien suurten sääntömuutosten yhteydessä.

1970-luvulla silloisen Lotuksen formula ykkösissä esittelemä tekniikka voisi olla houkutteleva ratkaisu lajissa myös nykypäivänä, sillä se saattaisi parantaa kilpa-ajoa.

Nykyisin F1-autoissa on häkellyttävän monimutkaiset etusiivet ohjailemassa ilmapyörteitä pitkin auton runkoa ja tuottamassa downforcea. Kääntöpuolena monimutkaisuudessa on se, että ajaminen toisen auton ”likaisessa” ilmassa sotkee siiven toiminnan sitä herkemmin aiheuttaen aliohjautumista ja renkaiden kulumista.

Maaefektin konseptissa sen sijaan downforcea ei tuoteta lisäämällä painetta auton päälle, vaan vähentämällä sitä auton alta.

– Jos downforcen kanssa aiotaan työskennellä [sääntökehityksessä] sen tulisi tulla auton pohjasta pikemmin kuin siivistä, koska silloin voisi kisata tiukemmin ja taistella. Et myöskään tuota likaista ilmaa seuraavalle autolle yhtä paljon, Button sanoi Autosportille.