Tänään F1-maailmasta kaikui kummia, kun Autosport uutisoi ensi kaudella testipäiviä karsittavan huimasti (uutinen). Jatkossa tallit saavat lehden mukaan pärjätä vain kahdeksalla testipäivällä, kun aiemmin mahdollisuus on ollut kahteentoista tai jopa kuutentoista testipäivään.

Ensi kauden kisakalenterissa on peräti 21 osakilpailua, ja tästä syystä myös kauden aikana testaaminen on poistettu ohjelmasta. Tallit saavat jatkossa siis testata uusien osiensa ominaisuuksia kisaviikonloppuina.

Luonnollisesti ratapäivien puute on myös pois nuorilta kuljettajilta, joille tallit ovat yleensä antaneet mahdollisuuden tutustua kalustoonsa nimenomaan testipäivien aikana. Toisaalta tallit säästävät pitkän pennin, kun henkilökuntaa ei tarvitse pitää rata-alueilla ylimääräisiä hetkiä.

SuomiF1-sivusto kaipaa SINUN asiantuntevaa kommentiasi. Onko uusi linjaus hyvästä? Onko tämä oikea keino pienentää kuluja ja helpottaa tallien työnsarkaa? Vai pitäisikö testipäiviä olla kaavailtua enemmän?