Renault-moottoreita käyttäville Red Bull ja Toro Rosso -talleille on luvassa mieluisia uutisia Kanadan osakilpailuun. Ranskalaismerkki on tuomassa kauden seitsemänteen osakilpailuviikonloppuun uuden voimanlähteensä, jonka tulisi ratkaista alkukauden luotettavuusongelmat.

Renault-johtaja Cyril Abiteboul kertoo uusia osia, joiden uskotaan korjaavan luotettavuusongelmat, testattavan perjantain harjoituksissa, minkä jälkeen tehdään lopullinen päätös, käytetäänkö vanhoja moottoreita, vai otetaanko käyttöön jo kauden viidennet voimanlähteet. Tämä tarkoittaisi kuitenkin viiden lähtöruudun rangaistusta kilpailuun.

Kanadan rataprofiili on kuitenkin sovelias ohituksille, joten rangaistuksella ei ole niin suurta merkitystä kuin monella muulla radalla. Tämä saattaakin houkutella Renault-moottoreita käyttäviä talleja ottamaan suosiolla rangaistuksen.

– Valitettavasti kyseessä on vahinkojen minimoiminen urheilullisuuden kustannuksella. Meidän täytyy tehdä oikea ratkaisu voimanlähdepolitiikkamme suhteen ja tyytyä siihen, Abiteboul toteaa motorsport.comille.

Abiteboul paljastaa samalla, että Renault olisi tuomassa uuden kehitysversion voimanlähteestään elokuussa, kun F1-karavaani suuntaa Belgian Span kilparadalle.