Lotus ajoi Kanadassa kauden parhaimman kisansa, kun se sai molemmat autonsa pisteille. Pastor Maldonado oli kilpailun seitsemän ja renkaansa rikkonut Romain Grosjean lopulta kymmenes.

Talli odotti kisalta kuitenkin enemmän loistavien aika-ajojen jälkeen. Tallin autoilla miehitettiin lähtöruudut viisi ja kuusi, eikä eroa Williamsiin tai Ferrariin ollut paljon. Kisassa Lotus ei kuitenkaan pystynyt vastaamaan heille missään vaiheessa.

Lotuksen rataoperatiivisista tehtävistä vastaava Alan Permane totesikin Autosportille kilpailun jälkeen tilanteen olleen täysin päinvastainen kuin yleensä. Lotuksen vahvuutena on ollut kisavauhti, mutta Kanadassa se olikin heikompaa.

– Rehellisesti puhuen, en tiedä miksi olimme kilpailukyvyttömämpiä. Oletin meidän pääsevän lähemmäksi, mutta hyvin nopeasti selkisi, ettei niin tule tapahtumaan.

Permanen mukaan Lotuksen vauhtia ei tarvinnut rajoittaa bensan, renkaiden tai jarrujen säästämisellä.

– Yritämme selvittää, miksi ero kasvoi kisassa suhteessa aika-ajoihin. Emme ehkä koskaan saa siitä täyttä selkiyttä, mutta yritämme ymmärtää.

Tallissa ollaan kuitenkin luonnollisesti tyytyväisiä tallin kokonaissuoritukseen. Molempien autojen saaminen pisteille auttaa tallia valmistajien MM-sarjassa.

– Tulos oli rohkaiseva. Olemme parantaneet tuntuvasti ja saaneet Ferraria ja Williamsia jopa hieman kiinni. Nyt meidän täytyy vain jatkaa samaan malliin, Permane toteaa.