Sauberin F1-talli on tällä hetkellä valmistajien MM-sarjassa hienosti viidentenä. Suoritusta voidaan pitää pienenä sensaationa, sillä viime kaudella sveitsiläistalli jäi tyystin ilman pisteitä.

Talli oli erityisen vahva alkukaudesta, mutta sen jälkeen pienet resurssit ovat näkyneet. Talli ei ole pystynyt kehittymään suurempien kilpailijoidensa tahdissa, ja se onkin valahtanut tulosluettelossa yhä alaspäin.

Suunnanmuutoksen tälle talli toivoo tapahtuvan elokuun lopussa, kun F1-kausi palaa lyhyeltä kesälomaltaan. Talli esittelee tuolloin uuden suuren päivityspakettinsa, jonka uskotaan mahdollistavan tallin tasaväkisen taiston muita talleja vastaan.

– Viidennen sijan pitäminen tulee olemaan vaikeaa. Tiedämme, että muut tiimit tulevat tekemään enemmän, mutta meidän täytyy vain tehdä oma osuutemme, tallipäällikkö Monisha Kaltenborn toteaa Autosportille.

– Työskentelemme ison päivityspaketin kanssa. Se ei tule olemaan mikään B-versio autostamme, mutta merkittävä joka tapauksessa.

Kaltenborn korostaa, että päivityksen eteen tehdään kaikki. Siksi sitä ei haluta tuoda kilparadoille, ennen kuin sen toimivuudesta ollaan täysin varmoja. Ennen sitä tallin kuljettaja Felipe Nasr odottaa kisojen olevan kuitenkin vaikeita.

– Se tulee varmasti parantamaan suorituskykyämme. Siihen asti (kunnes päivitys tulee), kymmenen parhaan joukkoon ajaminen tulee kuitenkin olemaan hankalaa, brassi tuskailee.