Rallin nelinkertainen maailmanmestari Juha Kankkunen on innoissaan Toyotan paluusta rallin MM-sarjaan. Kankkunen itse ajoi Toyotan riveissä peräti yhdeksän vuotta voittaen yhden titteleistään juuri tässä tiimissä vuonna 1993.

– Ihan mukavia ajatuksia tästä tulee. On pirteä homma, kun lähtevät mukaan. Ei niitä tiimejä siellä liikaa ole. Ajoin tiimissä niin kauan, että tiedän, etteivät tule huonoilla vehkeillä. Auto on kärkipäätä, varmasti kunnossa ja tavoitteet korkealla, niin kuin pitää ollakin, kertoo Kankkunen SuomiF1-sivustolle.

Toyotan vuonna 2017 tapahtuvan mukaantulon myötä WRC-sarjassa on mukana tulevaisuudessa monet koko maailman suurimmista autonvalmistajista, eli Toyotan lisäksi Volkswagen ja Hyundai. Suuret nimet ja niiden panostus lajiin on ainoana kolmella eri automerkillä (Peugeot, Lancia, Toyota) mestaruuden voittaneen Kankkusen mieleen.

– Sarjassahan on joitain tällaisia semi-tiimejä. Eihän Ford esimerkiksi ole täysillä mukana. [nosto tasoitus=”oikea”]Hyvä, että tulee sellaisia tiimejä, jotka ovat varmasti tosissaan.[/nosto] Jospa ralli nostaisi päätään, kun on oltu alamaissa, Kankkunen toivoo.

Ilmoitushetkestä Toyotan ensimmäiseen MM-starttiin on aikaa vajaat kaksi vuotta.

– Normireitti. Raakileestahan siellä lähdetään. Heillä on sama ajatus kuin Volkswagenilla, joka ajatti autoa Skodana ja kaksi vuotta testiä. Sitten he tulivat valmiilla autolla, josta oli lastentaudit karsittu pois ja he tekivät heti tulosta, Kankkunen sanoo.

Toyota oli viimeksi mukana rallin MM-sarjassa vuonna 1999. Kankkunen ja Carlos Sainz olivat mukana voittamassa 1990-luvulla tiimille yhteensä neljä kuljettajien ja kolme valmistajien maailmanmestaruutta.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen