Viimeiset kaksi kautta suorituskyvyllisessä aallonpohjassa rämpinyt McLaren-talli valmistautuu uuteen vuoteen ja kauteen uudenlaisella autonkehitysfilosofialla.

Tallin insinööriosaston johtaja Matt Morris kertoo yhden tärkeän läksyn päättyneellä kaudella olleen auton suorituskyvyn kehityksen tarkastelussa.

– Yksi pääosa-alue, johon keskityimme kauden aikana oli oma näkemyksemme siitä, mitä ylipäätään tulkitsemme parannuksiksi suorituskyvyssä, Morris sanoi.

– Se, mitä tarkoitan on, että menneisyydessä me käytimme hyvin matemaattisia malleja selvittääksemme, onko uusi osa nopeampi – ja uskoimme siihen.

Monissa tapauksissa aiempaa parempi kuljettajan luottamus autonsa käyttäytymiseen parantaa kuitenkin kierrosaikaa enemmän kuin vain autoa laskennallisesti nopeuttava päivitysosa.

– Nyt tarkastelemme uusia aerokonsepteja enenevässä määrin syvemmin, kuin vain tietokoneen ennustaman kierrosajan parannuksen kannalta, Morris selitti.

– Toisin sanoen me arvioimme niitä enemmän yleisen ajettavuuden kannalta. Sana ”ajettavuus” on ehdottomasti noussut entistä tärkeämmäksi päätöksentekoprosessissamme kauden edetessä.