Jaime Alguersuari pitää formula ykkösiä nykypäivänä fyysisyydeltään lähinnä ylimpien juniorisarjojen kaltaisena haasteena kuljettajille.

F1-sarjaan on tullut kauden 2012 jälkeen useita lupaavia nuoria nimiä, eikä entinen Toro Rosso -kuljettaja pidä yllätyksenä, että sukupolven vaihdos on meneillään juuri nyt.

– Minusta formula ykkösissä ajamisen pitäisi olla todella haastavaa. Itse muistan treenanneeni niskaani joka ikinen päivä pystyäkseni hallitsemaan sen Suzukassa ja Turkissa ja niiden kaltaisissa erityisissä paikoissa, espanjalainen sanoi Reutersille.

– Nykyisin formula ykkösistä on tullut iso GP2 tai World Series. Se on paljon helpommin saavutettavissa nuorille kuljettajille.

Ensi vuonna sarjassa ajaa muiden muassa Max Verstappen, josta tulee lajin historian kaikkien aikojen nuorin kisakuljettaja – hän on vasta 17. Alguersuari, joka tällä hetkellä pitää vielä kyseistä ennätystä nimissään ei odota alankomaalaisen kokevan ylitsepääsemättömiä vaikeuksia.

– Uskon, että Verstappen tekee hyvää työtä, ehdottomasti. Hän sopeutuu nopeasti, kuten Kevin Magnussen McLarenilla. Formula ykköset ovat nykyisin tulokkaille eri juttu kuin kolme, neljä tai viisi vuotta sitten, Alguersuari ennakoi.