Lotuksen tekniikkapomo Nick Chester uskoo tallin heikon kauden 2014 taustalla olevan ensisijaisena seikkana kilpailukyvytön Renault-voimanlähde. Insinööri sanoo parannettavaa olevan muuallakin, mutta erityisesti tehoissa.

– [Ongelmien syynä] ei kenties yksinään [ole voimanlähde], mutta enemmän kuin aiemmin. V8-moottoreiden kanssa kaikki olivat suunnilleen samalla viivalla; ehkä 20 hevosvoiman sisällä toisistaan, Chester arvioi sarjan kotisivulla.

– Nyt ero on paljon suurempi ja sen voi nähdä tuloksista. Tänä vuonna meillä on enemmänkin voimanlähdeformula, eikä niinkään aeroformula.

Tulevalla kaudella tekniikkapomo ei usko Lotuksen, jonka on odotettu vahvistavan voimanlähdekumppanuus Mercedeksen kanssa, kärsivän enää nykyisenakaltaisista kilpailukukykyongelmista.

– Olen aika luottavainen. Meillä oli valtavasti tuntemattomia muuttujia kauden 2014 alla, Chester sanoi.

– Oli joitain asioita, joista olimme todella huolissamme ja jotka eivät kuitenkaan osoittautuneet ongelmaksi ja toisia, joita emme osanneet ennakoida ollenkaan. Opittavaa oli siis paljon ja aikaiset testit olivat todella kovaa työtä – kovempaa kuin minkään uuden auton kanssa sitten aloittamiseni Enstonessa.