Mestaruudetta kauden 2008 jälkeen kilpaillut Kimi Räikkösen ja Fernando Alonson edustama Ferrari tarvitsee muutoksia ei ainoastaan organisaatiossaan, vaan toimintakulttuurissaan, sanoo tallipäällikkö Marco Mattiacci.

Äskettäin erotettu moottoripomo Luca Marmorini avautui eronsa syistä sanoen, että tehoiltaan heikko voimanlähde kehitettiin pääsuunnittelijan toiveiden mukaisesti kompaktiksi ja tehovaje oli odotettu.

Insinööri kertoi, että vaje oli tarkoitus korvata voimanlähteen pienemmän koon tarjoamilla aerohyödyillä. Näin ei lopulta tapahtunut, mutta voimanlähde kaikesta huolimatta nimettiin yksinään syylliseksi auton kilpailukyvyn puutteeseen.

Viitaten ilmeisesti Marmorinin kommentteihin Mattiacci sanoi tuoreessa Autosport-lehdessä, että syyttelemisen on loputtava tallissa.

– En pidä siitä, että moottoripuolen ihmiset puhuvat minulle alustasta ensimmäiset viisi minuuttia ja alustapuolen ihmiset puhuvat moottorista. Meidän pitäisi puhua autosta, hän sanoi.

– Jokaisen pitää jakaa vastuu autosta. Ei pidä sanoa, että ”me onnistuimme teitä paremmin” tai ”me teimme näin vain koska te pyysitte sitä”. Jokainen on vastuussa siitä samalla tavalla.