Autosport-lehdessä lukijoiden kysymyksiin vastaillut entinen F1-autosuunnittelija Gary Anderson on kertonut näkemyksensä siitä, kumpi oli uransa huipulla parempi kuljettaja, Mika Häkkinen vai Kimi Räikkönen.

Insinööri totesi, että hän ei ole ollut samassa F1-tallissa kummankaan kanssa, mutta työskenteli F3:ssa Häkkisen kanssa yhden testin sekä kisaviikonlopun ajan.

– En osaisi valita heidän väliltään. Jos [Häkkiselle] antoi jotain, mikä teki autosta nopeamman, hän ajoi nopeampaa. Jos sen otti pois, hän ajoi hitaampaa. Hän toimi kuin kello ja sen perusteella, mitä näin formula ykkösissä, hän oli yhä samanlainen, Anderson sanoi.

– Hän työskenteli lujasti ja riippumatta siitä, mitä hän ajoi, hän halusi aina puristaa siitä kaikki mehut irti.

Räikkönen puolestaan on Häkkisen tapaan loistava ajaja, mutta työskentelytavat eivät tee hänestä aina helpointa työkaveria.

– Kimi on hyvin lahjakas ja hänellä on upea vauhti, mutta hän on hiukan laiska. Jos auto on hyvä, hän pidättelee jotain ja näyttää kaiken vasta kun sitä tarvitaan. Insinööreille se on vaikeaa, sillä koskaan ei voi tietää, missä mennään, Anderson selitti.

– Sellainen asenne yhdistettynä Ferrariin on kummallinen yhdistelmä, jonka varassa kehittyä. En siis kadehdi tallin insinöörejä.

– Samaa voi nähdä hänen rallipäivissään: hän ei koskaan tiennyt missä rajat ovat. Hän vain pyrki ajamaan kovempaa ja kovempaa kunnes kolaroi. Robert Kubica ei itse asiassa ole kovin erilainen.