F1-kauden yllättäjätalli saattaa olla aiempina vuosina väläyksittäin kärkeä ahdistellut Force India. Tallin kuljettajina tulevalla kaudella ovat Sergio Perez sekä Nico Hülkenberg.

Tallin suurimpana avuna on se, että se on yksi Mercedesin asiakastalleista. Saksalaisvalmistajan V6-turbomoottori on talven testeissä ollut paras. Mercedesin tehdastallin ja Force Indian lisäksi näillä moottoreilla ajavat myös McLaren sekä Williams.

Näiden tallien kuljettajat ovatkin jakaneet kärkisijat. Vain Ferrarin Fernando Alonso ja Kimi Räikkönen ovat saaneet hieman lyötyä kiilaa ”Mersujen” väliin, jos kauden viimeisiä testejä käytetään pohjana analyysille (uutinen).

”Pitkä matka tultu Jerezistä”

Force Indian Hülkenberg on iloinen siitä, kuinka talli pystyi kehittymään helmikuun alun Jerezin avaustestistä tähän pisteeseen, kun kaksi Bahrainin testiviikkoa on ajettu ja ratatestejä ei enää ole ennen kauden alkua.

– Testien päätöspäivä (sunnuntaina) meni kohtuullisen hyvin. Lopulta emme tehneet kisasimulaatiota, mutta pääsimme ajamaan pitkiä vetoja ja saimme tehtyä paljon niitä asioita, jotka olivat tehtävälistassamme, saksalainen kertoi Planet-F1 -sivuston mukaan.

– Emme ajaneet niin paljon kierroksia kuin edellisenä päivänä, mutta kehityimme ja opimme uusia asioita. Nämä olivat hyvät kaksi päivää minulle ja olen tyytyväinen. Toki aina haluat lisää aikaa valmistautua, mutta olemme hyvässä jamassa. Auto on kehittynyt paljon Jerezin tilanteesta ja olemme joka päivä menneet eteenpäin sen kanssa.

Bahrainin toisella viikolla Perez oli koko viikon ajoissa kuudes ja Hülkenberg kahdeksas. Edellä oli vain ehdottomien kärkitallien kuljettajia. Katso tästä viime viikon ajat kaikkien osalta.