NASCAR-tallinkin omistava Gene Haas odottaa kuumeisesti FIA:n päätöstä siitä, avataanko F1-sarjaan paikka uudelle tallille. Haas on puuhamiehenä jenkkitalliin, joka voisi ottaa osaa F1-sarjaan ehkä jo kaudella 2015.

Päätöstä odotettiin alunperin jo viime perjantaina, mutta viime hetkellä FIA-pomo Jean Todt kertoi, että asia lykkääntyy.

Tällä hetkellä talleja on 11, kun säännöstön mukaan maksimi on 13 tallia. Haas toivoo, että päätös saadaan pian.

– FIA kertoi alunperin, että päätös saadaan perjantaina. Perjantaina he ilmoittivat, että tämä päiväys oli vain yksi osa prosessista ja lopullinen päätös tulisi myöhemmin. Emme saaneet tietää ehdotonta päivää ratkaisulle, mutta toivottavasti saamme sen viikon parin sisään vaikka todennäköisesti se tulee kestämään, The F1 Times siteerasi Haasia.

– Mitä olen oppinut puhuessani muiden kanssa, tällainen viivästys on ihan normaalia. He eivät tee päätöstä ennen kuin he ovat täysin varmoja kannastaan.

Todt kommentoi aiemmin James Allenin blogissa tilannetta seuraavasti:

– On tärkeää täyttää se vapaa paikka, se olisi hyväksi, mutta prioriteetti on pitää tämänhetkiset 11 tallia mukana, ranskalainen sanoi.

Todtin huolena on ollut tallien taloudellinen tilanne, koska kulut ovat karanneet käsistä (uutinen). FIA:n uskotaan päättävän ensin mahdollisesta kulukatosta ennen kuin se tekee päätöksiä lisätä tallien määrää.