FIA:lta tuoreita ilmoituksia

© Kuva: Getty Images

Maailman moottoriurheiluneuvosto on kokoontunut Genevessä jälleen kuluvalla viikolla. FIA on tiedottanut tehdyistä päätöksistä, joihin kuuluu muiden muassa muutoksia F1-säännöissä. Muutokset vaativat kuitenkin yhä muodollisen ratifioinnin, liitto sanoo.

F1-autojen minimipainorajaa nostettaneen yhdellä kilolla. Tekniset säännöt tulisivat näin vaativamaan nyt auton vähimmäispainoksi tyhjällä tankilla 691 kiloa. Syynä muutokseen on uusien renkaiden aiempaa korkeampi paino. Ensi vuonna painorajaa nostettaneen vielä 10 kiloa lisää.

FIA tiedottaa myös, että formula ykkösten strategiaryhmän tapaamisessa päätettiin ”yksimielisesti”, että maailman moottoriurheiluneuvoston kesäkuun kokouksessa tullaan esittelemään suunnitelma kulujen leikkaamiseksi lajissa, mikä on tarkoitus toteuttaa ensi vuonna.