Ferrari-pomo: ”Aika kypsä keskustella lajin kehityksestä tallien kesken”

© Kuva: Getty Images

Ferrarin konsernijohtaja Luca di Montezemolo kertoo järjestävänsä tallien kesken neuvottelun ensi vuoden alussa formula ykkösten ongelmista, joista hän erikseen mainitsi esimerkkinä heikon vastaanoton saaneen ”tuplapistesäännön” sekä tallien talousongelmat.

– En voi sanoa pitäväni tästä ideasta liiemmin, sillä se vaikuttaa melkoisen keinotekoiselta, eikä kovin urheilulliselta, Montezemolo sanoi viitaten kauden päätöskisan pisteisiin.

– Minusta aika on kypsä istahtaa pöydän ääreen muiden tallien kanssa ja keskustella formula ykkösten kokonaiskehityksestä. Tätä silmällä pitäen haluan järjestää tapaamisen tammikuun toisella puoliskolla täällä Maranellossa.

– Tallien välillä olisi oltava enemmän dialogia kun puhutaan formula ykkösiä vaivaavista ongelmista. Me kannatamme kolmivuotista suunnitelmaa vähentää kuluja, mikä olisi pyrittävä saavuttamaan asteittaisesti ottaen eri tallien luonteenpiirteet huomioon.