Korean GP:n toisen sijan ottanut Kimi Räikkönen oli palkintopallilla totun rauhallisella tuulella.

Lotus-kuljettaja kertoi podiumhaastattelun tehneelle ex-kuski Johnny Herbertille, että tulos oli ansaittu turva-autoista huolimatta.

– [Ajo] oli ihan OK. Lähtösuoralla menetin kai yhden sijan tai jotain, mutta sain sen sitten takaisin ensimmäisessä mutkassa, Räikkönen kertasi.

– Auto on aliohjautunut läpi viikonlopun, mukaan lukien tänään, joten minun oli huolehdittava eturenkaista, mikä rajoitti sitä, kuinka paljon pystyin puskemaan.

– Jäimme ruuhkaan ensimmäisen pysähdyksen jälkeen, joten päätimme pysähtyä uudestaan paljon aiottua aiemmin, mikä osoittautui hyväksi siirroksi. Tietenkin turva-auto auttoi hieman, mutta meillä oli vauhtia, joten ilman turva-autoakin olisimme voineet taistella podiumista.

– Kisa oli siis hyvä, mutta ei ihanteellinen, 33-vuotias summasi päiväänsä Yeongamilla.

Kisan lopulla suomalainen ohitti pitkään toisena olleen tallikaverinsa Romain Grosjeanin, joka sijoittui kolmanneksi. Ranskalainen puolusti asemaansa, mutta se ei riittänyt tällä kertaa.

– Hän siirtyi pari kertaa vasemmalle, mutta sain hyvän mutkakiihdytyksen ja hän teki virheen toiseksi viimeisessä mutkassa. Kuulin myös, että edessä olisi keltaisia lippuja, joten tiesin, että hän ei ottaisi sijoitusta takaisin DRS:llä, koska sitä ei saa avata silloin.