Ferrarin Fernando Alonso ilmaisi Korean ratavarikolla turhautumisensa Pirellin nykyisiin renkaisiin.

– Renkaat ovat mitä ovat tällä hetkellä – ja se tarkoittaa, että rengas ei kestä viittä kilometriä. Renkaiden laatu on limitillä.

– Se on sama kaikille ja olen varma kaikkien autojen osalta, että jos ajaa 100-prosenttisen täysillä kierroksen alusta, renkaat eivät kestäisi viittä kilometriä. Ei ole kovin mukavaa ajaa tällä tavalla 95-prosenttisesti per kierros, Alonso sanoi Autosportille.

F1-renkaita muutettiin kesken kauden, kun Silverstonessa nähtiin useita rengasrikkoja. Rengasmuutosten jälkeen Red Bullin ylivoima on korostunut, alkukaudesta vahvoilla olleiden Ferrarin ja Lotuksen kilpailukyky heikentynyt.

– Sauber oli ulkona Q1:stä ennen kuin otimme vuoden 2012 Pirellit taas käyttöön. Nyt he ovat molemmat Q3:sa. Joten muutos oli iso ja iso rangaistus Ferrarille ja Lotukselle.