Lotuksen ratatoimenjohtaja Alan Permane on varoittanut Ferraria ja Fernando Alonsoa, että ensi vuonna radikaalisti muuttuvat tekniset säännöt eivät tule tasoittamaan sarjaa niin paljon, että Red Bullin voitonjuhlille nähtäisiin loppu punakoneen toimesta.

Sebastian Vettelin vastaansanomaton ylivoima Singaporen GP:ssä oli niin suuri, että uudet säännöt eivät tule sitä pyyhkimään pois talven aikana.

– Tilanne tulee osittain nollautumaan, mutta ei kokonaan. Sebastianilla on nyt kahden sekunnin etu kierroksella ja osa siitä tulee siirtymään ensi vuoteen, Permane arvioi Autosportille.

– Ja jospa hyväksytään tosiasiat: Red Bull on parempi rakentamaan nopean auton tällä hetkellä, joten miksi näin ei olisi myös ensi vuonna?

– [Uusi] moottori tulee kaiketi vaikuttamaan, mutta ei ole syytä olettaa, että Renault ei tee hyvää työtä sen kanssa. Red Bull tulee yhä olemaan takaa-ajettava talli ja Vettel takaa-ajettava kuljettaja.

Permane jatkoi sanomalla, että Vettelin ylivoima Singaporessa oli järkyttävä. Alonson on turha odottaa mestaruusjuhlia Ferrarilla ensi kaudella, kuluvasta kaudesta puhumattakaan.

– En usko hänen [Vettel] ajaneen äärirajoilla, aika-ajot poislukien. Se on rehellisyyden nimissä musertavaa kaikille.

– Voit unohtaa sen [Alonson mestaruustaisto], he eivät ole lähelläkään. Eivätkä he tule olemaan lähellä ensi vuonnakaan, jos [Red Bullilla] on nyt tällainen ylivoima.