Mercedes-pomo Niki Lauda varoittaa Fernando Alonsoa Ferrarin henkilöstön kääntämisestä häntä itseään vastaan viimeaikaisilla kriittisillä kommenteillaan autonsa kilpailukyvystä.

Lauda, joka itsekin on ajanut kilpavuosinaan Scuderialla, ohjeistaa Alonsoa olemaan hellävaraisempi italialaisten kanssa saadakseen heistä parhaan irti.

– Jos ajaa Ferraria, joskus on odotettavissa, että auto ei ole kovin hyvä. Hänen mekaanikkonsa työskentelevät yötä päivää auton kanssa, joka ei ole yhtä hyvä kuin Red Bull tällä hetkellä – ja hän on jatkuvasti yrmeä, Lauda sanoi saksalaisen Formel1.de-sivun mukaan.

– Mutta ihmisiä on motivoitava. Erityisesti siksi, että italialaiset ovat hyvin herkkiä. Italialaiset odottavat hänen sanovan: ”en voittanut, mutta kiitän teitä kaikkia – me menemme nyt eteenpäin”. Näin italialaisia on käsiteltävä.

– Hänen on oltava hiukan varovainen. Alonso ei ole aina kovin sympaattinen, itävaltalainen varoittaa.