Lotuksen ratatoimenjohtaja Alan Permane ei usko, että talli olisi voinut saavuttaa enempää toiseksi ajaneen Kimi Räikkösen osalta viime viikonlopun Saksan GP:ssä ilman suuria riskejä.

Suomalaiskuljettaja ajoi toiseksi Red Bullin Sebastian Vettelin voittaessa vaikka molemmat Lotus-autot vaikuttivatkin kisatrimmissä tällä kertaa Red Bulleja nopeammilta. Ongelmaksi pohjimmiltaan muodostui tuttu ongelma: ruuhka.

– Vahinko aiheutui kun Lewis [Hamilton] pidätteli Kimiä hänen ensimmäisen pysähdyksensä jälkeen, mutta hän palasi taistellen kisan lopussa hiuksen hienona kakkosena saaden hiukan apua turva-autolta, Permane sanoi tallin kotisivulla.

Varikkostrategia varmisti palkintokorokkeen

Mitä tulee päätökseen ottaa kisaa johtanut Räikkönen sisään kolmannen kerran kierroksella 48, Permane sanoo, että se oli laskelmoitu.

Entinen F1-insinööri Gary Anderson arvioi kisan jälkeen kolumnissaan, että päätös tehtiin lennossa ja hyvinkin mahdollisesti liian hätäisesti.

– Me harkitsimme kyllä hänen ajattamistaan kahden pysähdyksen strategialla, mutta se olisi vaatinut uskomattoman pitkää viimeistä stinttiä ja lopulta sisälsi merkittävän riskin, sillä me näimme, että hänen renkaidensa suorituskyky tippui, Permane selitti.

– Ratkaisu, jonka valitsimme, varmisti toisen sijan sekä mahdollisuuden hyökätä lopussa voiton saamiseksi.

– Vaihtoehto – vaikka se tarjosikin mahdollisuuden voittoon – olisi todennäköisesti johtanut renkaiden dramaattiseen suorituskyvyn menetykseen, mikä olisi tiputtanut Kimin Fernandon [Alonso] taakse.

Kolmannen pysähdyksen jälkeen Räikkönen otti Vetteliä kiinni, mutta sijoittui lopulta maaliviivalla sekunnin päähän voittajasta.

– Ollakseni rehellinen, me odotimme hieman enemmän suorituskykyä hänen [Räikkönen] viimeiseltä pehmeämmältä rengassarjaltaan, mutta hän oli aivan Sebastianin takana lopussa, joten uskon, että oikea päätös tehtiin.