Williams-tallin entinen toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Adam Parr, joka jätti tehtävänsä keväällä 2012, on paljastanut miksi talli ei tehnyt sopimusta Kimi Räikkösen kanssa viime kaudeksi.

Paluuta formula ykkösiin tehneen Räikkösen tiedettiin neuvottelevan Williamsin kanssa, mutta neuvottelut lopulta kaatuivat ja suomalainen teki sopimuksen Lotuksen kanssa. Parr paljastaa tuoreessa Championat.com -sivuston haastattelussa syitä umpikujalle olleen kaksi.

– Hallituksessa keskusteltiin [Räikkösestä] paljon ja jäsenten mielipiteet olivat jakautuneet. Itse uskoin Kimiin ja nyt jälkeenpäin voi nähdä, että olin oikeassa. Enkä ollut myöskään ainoa, joka oli tätä mieltä.

– Mutta lopulta tulimme päätelmään, josta olin samaa mieltä. Kuten saatat muistaa, meillä oli erittäin vaikea vuosi 2011. Riskinä oli, että jos antaisimme Kimille huonon auton, vuosi tulisi olemaan kamala.

– Toisekseen, autosta riippumatta hän olisi voinut siirtyä toiseen tallin, mikäli hän tekisi hyvää työtä. McLaren tiesi silloin, että Lewis Hamiltonin menettämisen riski oli varsin korkea ja me tiesimme, että Red Bull olisi voinut menettää Mark Webberin.

– Jos Kimi olisi siis tullut meille ja tehnyt hyvää työtä, kuten teki [Lotuksella], olisimmeko me voineet pitää häntä pidempään kuin vuoden tai kaksi?

Häkkinen epäileväinen

Parr kertoi samoihin aikoihin myös käyneensä Suomessa tapaamassa Valtteri Bottaksen tukijoita – mukaan lukien Mika Häkkisen, joka ei britin mukaan ollut varma Räikkösen mahdollisuuksista pärjätä formula ykkösissä kahden vuoden tauon jälkeen.

– Minulla oli hyvin mielenkiintoinen keskustelu Häkkisen kanssa. Mika tuki Valtteria erittäin vahvasti. Yhdessä asiassa hän oli oikeassa, toisessa väärässä. Hän oli oikeassa Valtterista, mutta väärässä Kimistä.

– Luulisin, että hän nyt sanoisi aliarvioineensa Kimin kyvyn palata huipulle. Mutta hän oli oikeassa siinä, että jos olisimme ottaneet Kimin, Valtterin hankkiminen olisi ollut hyvin vaikeaa.