Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner on asettunut Ferrarin tueksi rengastestijupakassa.

Monacon GP-viikonlopun aikana paljastui, että Mercedes-talli oli tehnyt 1000 kilometrin rengastestin nykyisellä autollaan Espanjan GP:n jälkeen. Myöhemmin kävi ilmi, että myös Ferrari oli ajanut kauden aikaisen testin Bahrainin GP:n jälkeen.

Ferrarin kuitenkin kerrottiin käyttäneen kaksi vuotta vanhaa kilpuria testissään, minkä Horner näkee selvästi lieventävänä asianhaarana.

– Ferrarin tilanne oli erilainen, sillä vaikka he käyttivät virallista kuljettajaa [testikuljettaja Pedro de la Rosa], heillä ei ollut käytössään kauden 2013 auto. Namä kaksi tapausta eivät ole vertailukelposia, Horner sanoi italialaiselle Autosprint-lehdelle.

Pirellin ja Mercedeksen päinvastaisista väitteistä huolimatta Horner näkee saksalaistallin testin sen sijaan kyseenalaisena ja eritoten salamyhkäisenä.

– Jos et halua jonkun tietävän jotain, lähestyt asiaa juuri tuolla tavalla. He olisivat voineet ilmoittaa asiasta julkisesti aivan kuten muistakin toimistaan.

Kysyttäessä, että mitä hän odottaa FIA:n tutkimuksilta, jotka liitto viime viikolla vahvisti tekevänsä testien luvallisuudesta, Horner vastasi ympäripyöreästi.

– Että asia analysoidaan nopeasti ja reilusti.

Pirelli itse on kertonut testattavana olleen renkaat, joita on tarkoitus käyttää vasta aikaisintaan ensi kaudella. FIA puolestaan on kertonut, että rengastoimittajalla on oikeus 1000 kilometrin verran kauden aikaiseen testaamiseen F1-sopimuksensa nojalla, mikäli tilaisuus testiin tarjotaan myös muille talleille.