Lotus ihmettelee: ”Aivan sama juttu kuin viime vuonna”

© Kuva: Getty Images

Lotuksen ratatoimenjohtaja Alan Permane on tyytymätön Pirellin rengasvalintoihin Unkarin ja Iso-Britannian GP:ssä. Rengastoimittaja vahvisti tulevien kolmen kisan seokset torstaina. Unkarissa tullaan ajamaan kahdella kovimmalla seoksella.

– On epätavallista ottaa Unkariin samat renkaat kuin Bahrainiin ja Silvestoneen, Permane sanoi BBC Sportille.

– Meillä ei ollut näitä renkaita viime vuonna. Meillä oli [Unkarissa] keskikovat ja pehmeät renkaat ja ihmiset pysähtyivät kahdesti. Tässä ei ole siis mitään järkeä – renkaat ovat liian kovat sille radalle.

Iso-Britanniassa puolestaan ajettiin vuonna 2012 pehmeillä ja kovilla rengasseoksilla.

– Tämä on aivan sama juttu, mitä he tekivät viime vuonna muutamassa viimeisessa kisassa viime vuonna. He toivat kisoihin kovempia ja kovempia seoksia ja lopulta ajettiin yhdellä pysähdyksellä.

BBC:n tietojen mukaan päätöksestä on ”huolissaan” yksi muukin huipputalli. Ainakin alkukaudella kärkitallien osalta Red Bull ja erityisesti Mercedes olivat kovakouraisempia renkaitaan kohtaan kuin Lotus ja Ferrari.