Nelinkertainen F1-maailmanmestari Alain Prost arvioi, että ensi kaudella käyttöön tulevat uudet V6-turbomoottorit tulevat ainakin aluksi tekemään suuria eroja autojen kilpailukyvyn välillä formula ykkösissä.

Sarjan kotisivun haastattelema ranskalainen uskoo, että kun moottorien kehitys jäädytetään, aerodynamiikka nousee uudestaan ratkaisevampaan rooliin, mutta tuskin vuoteen tai kahteen.

– Vuonna 2014 tilanteeseen tulee uusi tasapaino. Lajissa tulee olemaan erittäin mielenkiintoinen tekninen puoli, jossa moottorit korostuvat jälleen enemmän, Prost sanoi.

– Kuka ikinä onnistuukin sulauttamaan eri osat tehokkaimmin yhteen, hyötyy eniten ja innovaatio tulee perustumaan hyvään yhteistyöhön tallien alusta- ja moottoriosastojen välillä.

– Moottorit sekä energiankäyttöstrategiat tulevat insinöörien ja kuljettajien käytettäväksi monin eri tavoin. Tiiviisti sanottuna tulee olemaan uusia strategioita, jotka lisäävät moottorien merkitystä. Paperilla se kuulostaa täydelliseltä!

Edellisellä turboaikakaudella 1980-luvulla muutos oli positiivinen ilmiö lajissa; se toi mukanaan draamaa.

– Täytyy sanoa, että turbomoottorit loivat paljon kiinnostusta formula ykkösiä kohtaan: kaikkia kiinnosti tämä uusi tekninen haaste. Se oli myös pienoinen tunteiden vuoristorata sikäli, että valtavia kehitysaskelia odotettiin joka kisaan, Prost muisteli.