Toro Rosson tallipäällikkö Franz Tost pitää sekä Daniel Ricciardoa että Jean-Eric Vergneä potentiaalisina seuraajina Mark Webberille Red Bullilla, mikäli veteraani jättää tallin kuluvan kauden jälkeen.

Tost kertoo F1-sarjan kotisivulla, että kummankaan nuorukaisen nykyiset näytöt eivät vielä riitä paikkaan huipputallissa, mutta heidän tulevaisuutensa ovat yhä heidän omissa käsissään.

– Vastaus tällä hetkellä on ”kyllä ja ei”, itävaltalainen sanoi kysyttäessä, että voisiko toinen kaksikosta olla ensi vuonna Red Bull -kuljettaja.

– Molempien pitäisi ajaa esimerkillisen hyvä jälkimmäinen puolikas kaudesta, sillä ei pidä unohtaa, että tässä puhutaan maailmanmestaritallista. Vaatimukset siellä ovat varsin erilaiset kuin Toro Rosson kaltaisessa tallissa.

– Molemmat kuljettajat ovat kaikesta huolimatta erittäin hyvällä polulla. Se, että voiko toinen heistä päästä Red Bullille – mikäli tarvetta sille on – riippuu seuraavista parista kuukaudesta.

Tost kuitenkin myönsi, että Ricciardon tulokset ovat olleet ainakin tällä kaudella vakuuttavampia kuin tallikaverinsa. Kiinan GP:ssä aussi oli peräti seitsemäs sekä aika-ajoissa että kisassa ja johtaa Vergneä tällä hetkellä pisteissä 7-1.

– Ainoastaan suoritukset ratkaisevat, ja on selvästi nähtävillä, että Daniel, jolla on 11 kisaa enemmän vyön alla, on varmaankin paremmassa asemassa.

– Tällä hetkellä hän on niskan päällä, kuten näimme Barcelonassa. Mutta tämä on ainoastaan hetkellinen tilanne. Yleisesti ottaen sanoisin, että molemmat sopisivat Red Bull -konseptiin.